Sorry! Deze workshop zit helaas vol!

Maar wil jij ook jouw stress wijsheid vergroten, dat kan nog steeds!  

1

 1 op de 4 kinderen heeft lichamelijke klachten door stress

In negen van de tien gevallen worden deze klachten veroorzaakt door psychologische stress. We zien dat leerproblemen bijna altijd samen gaan met spanning. Stress is ook de bron voor uitstelgedrag, verminderde concentratie, snel geëmotioneerd raken, geprikkeld zijn, heel druk worden, zich zorgen maken, niet (kunnen) luisteren en angstig of juist agressief gedrag. Kun jij kinderen concreet helpen met zelf management?

2

Meer dan 10% van kinderen is langer dan twee maanden uitgeput

Deskundigen zien een verband met de overvloed aan prikkels om hen heen. Maar we leven nu eenmaal in een wereld vol tv, computers, internet,  mobiele telefoons en bijbehorende sociaal media. Hoe kun je kinderen beschermen tegen stress en uitputting? Hoe leg je ze uit wat stress is?

3

Stress maakt ook deel uit van jouw leven

Ook jij hebt waarschijnlijk steeds meer te doen en steeds minder tijd. Iedereen ervaart stress, soms beperkt tot bepaalde periodes in ons leven maar vele voelen stress als chronisch! Dat leidt tot vermoeidheid, allerlei gezondheidsproblemen en een verminderd prestatieniveau. Maar wat is stress precies?  Wat doet stress met ons? Wat kun je doen als stress de overhand krijgt?

Schrijf je in voor de inspiratieavond op 30 mei 

Vergroot je stress wijsheid en geef het door aan kinderen

Ongewoon effectief door samenwerking tussen neurologen en cardiologen!

Hart-brein techniek maakt stress meetbaar

Ons geheugen zetelt niet alleen in de hersenen, we hebben ook een hartbrein, zo hebben neurologen en cardiologen van het HeartMath Instituut ontdekt. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt. Door middel van biofeedback op hartritme, zie je direct op het scherm hoe je omgaat met stress en je ervaart hoe je jezelf in een meer optimale toestand kunt brengen. Zo ontdek je dat je zelf op relatief eenvoudige wijze invloed kunt uitoefenen op op stress. 

Stress is disharmonie van het hartritme met het hersenritme

Het tegenovergestelde van optimale toestand kennen we als black-outs en geheugenhiaten die in stresssituaties optreden. Dit blijkt niets anders te zijn dan disharmonie van het hartritme met het hersenritme. Het hart is, wanneer het om ziekte, gezondheid en emoties gaat, krachtiger dan hersenen. Simpelweg omdat we met eindeloos praten niet het deel van onze hersenen bereiken waar onze angsten, spanningen en zelfs trauma's liggen opgeslagen. Positief denken met je hersenen is zinvol, maar een positief gevoel in je borst te laten ontwaken is krachtiger.

Vergroot je stress wijsheid en geef het door aan kinderen

Het nieuwe van de ontdekking van het hart-brein, is dat we dit hartbrein kunnen trainen, net als op sportgebied of muziek. Met deze kennis krijgt je meer inzicht in hoe je lichaam reageert en je leert zelf je spanning en stress te reguleren. De effecten van de oefeningen zijn direct merkbaar, zichtbaar en meetbaar. Ook wanneer je te maken hebt met stressgevoelige leerlingen, faalangstige leerlingen, en leerlingen die zich moeilijk kunnen concentreren dan is training van HeartMath een remedie, die succesvol is gebleken.

Ik nodig je van harte uit!  

Kom langs en vergroot je stress wijsheid en geef het door aan kinderen

Schrijf je voor € 33,- in voor de inspiratieavond op 30 mei 

Leerlingen over stressreductie training

Eerst leek het alsof er allemaal draden in mijn hoofd in de knoop zaten. Nu is die knoop eruit, dat voelt veel rustiger.


Juf, het lijkt alsof ik onder water zwem, mijn hoofd is leeg en heel rustig! 


Ik kon nooit goed concentreren. Bij toetsen werd ik vaak misselijk! Vooral bij Engels. Nu teken ik gelijk een hartje bovenaan de toetspagina om niet te vergeten om mijn hartoefening te doen. Ik heb nu 2x 9 gehaald voor Engels!

Deelnemers over stressreductie training

Drukte, stress en daardoor te weinig tijd is de dagelijkse praktijk voor zorgverleners. De HeartMath methode helpt je om rust en passie terug te brengen in je werk. Simpel, effectief en oplossingsgericht.

Dr. Jaap van den Heuvel, Voorzitter Raad van Bestuur, Reinier de Graaf ziekenhuis, Delft.


We hebben nu een vast ritme voor HeartMath oefeningen na de pauze. Het zorgt ervoor dat zowel de kinderen als ik even kunnen resetten. Daardoor blijven de prikkels ook beheersbaar.

Marit, leerkracht groep 7


De HeartMath training heeft mij inzicht gegeven veel meer op gevoel te handelen dan op ratio. De technieken die hierbij worden gebruikt zijn simpel en direct in de praktijk toepasbaar. Door het gebruik van deze technieken ben ik effectiever in mijn day to day business. Maar ook privé heb ik erg veel profijt van deze cursus. Kortom deze cursus heeft mijn leven meer inhoud gegeven.

Arnout van der Rest, Partner Transfer Pricing, PriceWaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V


Ook in moeilijke tijden van onbalans, zitten er bij jou ergens tussen de chaos nog potenties, die bij een verhoogde hartcoherentie uit kunnen groeien tot waardevolle capaciteiten.

Deelnemer Onderzoek bij moeders van onrustige kinderen

Vergroot je stress wijsheid en geef het door aan kinderen 

  • 2 uur inspiratie en nieuwe inzichten over stress
  • Live demonstratie en oefening met biofeedback 
  • Uitgebreide hand-out met cursus inhoud en tips
  • Gratis spel voor kinderen (voor thuis of in de klas)

Inspiratieavond op 30 mei in Zoetermeer van 19:30 tot 21:30 uur

Voor maar € 33,00 

Voorbeelden bekijken? 

Politie Nederland

Mensen en organisaties vitaler en veerkrachtiger maken.

Stressloos leren is een kunst

Op basisschool "de Zeearend" voor speciaal onderwijs.

Schrijf je in voor de inspiratieavond op 30 mei 

Vergroot ook jouw stress wijsheid en geef het door aan kinderen

Ik heb een leuke, praktische en grensverleggende workshop voor jou samengesteld die altijd erg positief wordt gewaardeerd. Ik garandeer je dat je hier in je privé leven en ook op je werk, elke dag profijt van zal hebben!

Ik vind het ook geweldig dat jij hier nu bent!! Heb je een vraag, of gewoon een opmerking of iets wat je met mij wilt delen? Dat hoor ik dat graag.

Toen ik net begon, kon ik me (net als jij misschien nu op dit moment) nog niet voorstellen hoe je zo simpel, impact kon hebben op andermans leven. Dit kun jij ook! Neem deel aan de inspiratie workshop en beoordeel het zelf!

Tot dinsdag 30 mei!